Adevarata dorinta a lui N.Ceausescu privind Casa Republici. Casa poporului.

Image

N.Ceausescu ar fi ordonat vopsirea in culori reale fabricate in Romania.

Daca nu ar fi fost…

Image

A fost odata ca niciodata, ca daca nu era nu se povestea. O epoca de aur a tarii noastre unde N.Ceausescu impreuna cu altii stiuti si altii nestiuti, se ocupau de proparsirea spirituala si materiala a neamului nostru. Astfel, cand parea ca ne vom platit cele 10 miliarde de datorii catre FMI, am inceput sa ne facem o casa ca tot omul, doar ca…. fara ca cineva sa banuiasca…. fiara a vorbit, demoncratia a urmat, si orice sansa de avea o casa unde sa ne simtim in siguranta, parca sa spulberat. Azi suntem copii strazii….

Se poate scrie o poveste despre casa poporului, dar haideti sa vedem adevarul. Care adevar? Cel din spatele realitatii.

La sfarsitul anului 1980 conducerea tarii si-a dat seama ce greseala a facut jucand jocul FMI si imprumutand bani de la acestia, au inteles ca platirea datoriilor in transe este o mare greseala care duce la subminarea economiei de stat, findca ecomonia nu creste cu miliarde de dolari de la an la an orice miliard de dolari inapoiat la FMI de la economia tarii in fiecare an , inseamna indirect pierderi de sute de milioane de dolari pe alte sectoare. Astfel ca sa hotarat stoparea platilor regulare a datoriei si o inapoiere masiva de capital catre FMI, in 3 ani de zile au fost inapoiati 6 miliarde de dolari camatarilor, iar cu putin timp inainte de momentul 89′ suma integrala de 10 miliarde de dolari a fost inapoiata, Romania fiind libera de datori si aflanduse intr’un punct in care se pregatea sa se restabileasca economic asa cum nu a mai fost niciodata. Fabricile erau construite, afacerile erau stabilite, iar tara trebuia sa aibe un avant economic nemaipomenit. Conducerea de atunci a avut de ales, ori tot platim cate putin pe un termen mai indelungat ori platim tot cat mai repede si scapam, in amandoua cazurile se va trece prin acelasi model economic, diminuarea nivelului de trai datorat scoaterii din circuitul economic a unor sume mari de bani. A fost o alegere grea si rationala sa ales platirea rapida a datoriei, saracia sa diminuat pe durata a catorva ani, 6-10 mai exact, in detrimentul alegerii platilor regulare catre fmi care ar fi dus la plata datoriilor pe o perioada dubla sau tripla. Pe’langa diminuarea nivelului de trai al populatiei, aparea si slabirea economiei cu efecte care se puteau intinde pe durata a zeci de ani de la platirea datoriei.  Imprumuturile catre FMI inseamna subminarea economiei de stat, realizata de cei care fac aceste imprumuturi. In 1989 inainte cu cateva zile inainte de revolutie, sa dat o lege in constitutie care interzicea imprumuturile de la bancile straine si FMI

1980, 9 ani pina la dezastru. 7 kilometrii patrati din Bucuresti sunt demolati in vederea pregatirii „plansei de lucru”.

In urma cu 1 an de zile, tanara si experimentata arhitecta Anca Petrescu este desemnata arhitect sef al proiectului, in subordinea sa intrand alti 200 de arhitecti de renume. Lucrarile s-au efectuat cu ajutorul militarilor in termen, care se aflau in timp de pace, astfel luand parte la constructia Casa Republicii. Alaturi de militari si omul de rand a fost cooptat pentru a ajuta la constructia casei lui reprezentative, o casa care sa il faca mandru si cunoscut. Azi ma mandream daca spuneam ca am lucrat la Casa Poporului. Dar pe atunci  cand s’au inceput lucrarile la casa, eu mai aveam 9 ani pina sa ma nasc. Ma voi mandri ca am dat afara din casa infractorii care au pus stapanire pe ea. Si mi-am salvat mama, Romania, sau Dacia…

N.Ceausescu era un presedinte patriot asa cum l’am prezentat si in https://inspatelerealitatii.wordpress.com/2013/09/30/ultima-dorinta-a-lui-n-ceausescu/ , promova numele real al tarii noastre Dacia, dar findca exista sistemul sovietic, Rusia comunista ca un bataus al tarilor aflate sub dominatia lor si care ar incerca cumva sa isi ia in proprile maini destinul. N.Ceausescu nu a riscat un razboi cu Rusia prin schimbarea numelui tarii din Romania in Dacia, nici nu se putea face asta atunci….doar… la terminarea Casei Republicii, cand se putea anunta ca tara noastra revine la numele de drept, alaturi de Rep.Moldova care este tot parte a tarii noastre unde se afla oameni vorbitori ai aceleiasi limbi, iar noua republica Dacia va cunoaste progresul si bunastarea materiala si spirituala de la care a fost rapita timp de secole.

Casa Republici ( sa inteleaga toata lumea ca republica este Formă de guvernământ în care organele supreme de conducere sunt constituite din reprezentanți aleși pe un anumit termen, Populația unei asemenea țări), deci Casa Tarii sau a Poporului, a vrut sa fie un simbol al puterii si a bunastarii care va urma in randul poporului, care primind o educatie superioara va intelege ca nu e inferior cu nimic altor popoare ale tarilor asa considerate civilizate sau avansate, sa inteleaga ca poporul este adevaratul stapan si va ramane vesnic stapan pe destinele sale si pe bogatiile tarii.A fost o demonstratie ca daca ai nevoie de ceva in casa poti sa faci in tara ta, toate elementele din care a fost construita Casa Poporului au fost made in Romania. Mi se pare ca Mozambicul a donat ceva marmura ca o dovada de prietenie cu tara noastra. Si a fost singurul element folosit la Casa Poporului dinafara tarii, in schimb daca a fost nevoie de ceva sa construit o fabrica sau mai multe pentru acel ceva, iar acel ceva nu era doar pentru Casa Poporului, era pentru toata tara.

Sistemul de spionaj si securitate era patriot in acele timpuri, iar fuga lui Pacepa din 28 iulie 1978 a confirmat informatile conform carora inafara tarii exista o organizatie oculta formata din conducatorii si secretii altor state democrate care ravnesc la bogatiile tarii noastre si direct la teritoriu. Astfel sa organizat intarirea securitatii, iar ascultarea interogarea si spionarea oamenilor a fost un element necesar in lipsa internetului si a mijloacelor evoluate de comunicare. Sub conducerea lui Pacepa, securitatii i-a fost induse o eticheta brutala pe buna dreptate findca asa erau ordinele de la Pacepa, actionati fara constrangeri ( vi se pare cunoscut? Da, asa le-a spus si Victor Ponta Jandarmilor), in schimb ordinul dat de N.Ceausescu catre Pacepa a fost, aparati integritatea tarii. Dupa „fuga” lui Pacepa, care defapt a fost descoperirea lui ca spion infiltrat la cel mai inalt nivel, securitatea a trebuit sa continue supravegherea si interogarea populatiei, findca exista riscul ca pe teritoriul tarii sa existe elemente diversionist conspirative, care sa actioneze in randul muncitorilor si prin tehnici de manipulare si control mintal sa induca ideea ca actuala conducere nu e buna, sa induca nemultumuri in randul populatiei, de exemplu :de ce va taie curentu?, de ce e rationalizata painea?, astea nu sunt normale!,de ce nu aveti programe de divertisment la televizoare, sunteti chiuniti!, facand omul sa ignore ca defapt regresia economica se trage din datoria care este platita catre FMI. Toate aceste tehnici aplicate sistematic asupra unui numar restrans de oameni ajunge prin viu grai la urechile multora si dupa cum stim, nemultumirile sau faptele urate se raspandesc ca o ciuma. Astfel ca rolul securitatii de a pastra populatia sub control strict pentru a combate astfel de actiuni era necesar la acele vremuri.

Bine gandita idee a celor care controlau atunci tara, desi noi stim ca doar N.Ceausescu,  in realitate in spatele lui se aflau consilieri, securitatea armata, partidul si oameni integrii, N.Ceausescu fiind destul de curajos sa isi asume rolul de a aparea in fata oamenilor si in strainatate si vorbind adevaruri deranjatoare http://www.youtube.com/watch?v=iNfuyTPPgEE, luand apararea altor popoare http://www.youtube.com/watch?v=3G7OGALcfTk, in conditile in care un glont putea veni din orice parte.

Pentru ca toate dorintele pentru o tara libera si prospera sa fie implinite, a fost nevoie de constructia unei Case din care sa fie condusa tara, o casa care sa reprezinte tara, o casa unde sa fie primiti oaspetii din alte tari. In ce fel de casa pot fi primiti reprezentati altor popoare decat in ce’a mai frumoasa si reprezentativa casa. Casa a fost primul pas spre o evolutie, un semn ca o familie se dezvolta este o casa, intr-o casa exista siguranta, exista fericire, exista progres, iar educatia de atunci promova dragostea de tara si ajutorul intre oameni. Desi unii erau mai comunisti in sensul rau al cuvantului, stim ca raul este rezultatul prostiei, iar daca acei cativa securisti sau sustinatori de prin CAP  ( CeAPeuri ca sa inteleaga toti ) , sau alte institutii, erau mai rai si au reprezentat la randul lori un catalizator pentru nemultumirile cetatenilor, findca, odata ce aveai acele pozitii aveai si acces la mai multa paine la mai multe produse care in perioada platiri datoriei catre FMI au cam lipsit din cauza ca tot ce faceam mergea la export nu ca nu ar fi existat, ci au umplut supermarketurile tarilor democratice cu mancarea copiilor tarii. De aceea dupa 90 cand mergeau Romanii in Germania erau pline magazinele, findca au fost umplute pe spinarea lor.

Azi daca conducerea PCR ar fi ramas in picioare, tara noastra era o superputere mondiala, paciuitoare si avansata, dar acest lucru a fost preconizat de oculta mondiala. Daca oamenii din tara noastra au o stabilitate economica, continua sa fie niste caractere puternice si cu sentimente puternice de unitate, in schimb, sa incercat experimentul saracirii si prostirii neamului, in speranta ca vom deveni rai si nu vom sesiza ce se intampla, ca pentru bani vom da si aurul si gazele de sist si apa si lemnul si tara si familia si pe Dumnezeu. Credeti ca schimbarea de regim a fost pentru binele nostru? nu. a fost necesara findca sub regimul N.Ceausescu nu se puteau lua aceste bogatii la preturi de nimic. Sa ne gandim putin ca avem in curtea noastra 100 metrii patrati de pamant fertil cu adancimea de 1 metru pe care cresc foarte bine legumele si fructele care imi asigura traiul, si mai trece si un parau cu apa buna de baut., vine un om care a mai cumparat la mine in zona pamant si un magazin local de la un om care bea mult avand acces la alcool, umbla vorba despre el ca ar fi un om avar si rau , si imi zice ca imi va da 10.000 RON doar sa il las sa vina cu buldozeru sa imi ia cei 100 metrii patrati in adancimea de 1 metru, sa imi cumpere pamantul fertil de suprafata care a fost arat in familia mea de 20 de generatii, in plus ar mai fi dispus sa plateasca 7.000 RON daca ii permit sa isi puna o teava care sa canalizeze spre el o parte din apa care intra pe pamantul meu. Deci in afacerea asta eu as pierde pamantul fertil pentru care sa lucrat atata de greu,  eu si familia mea ar trebui sa incepem de la 0 pamantul sa il aram iarasi, sa punem ingrasamant pe el, si in primii ani nici nu vom avea o asa productie, asa ca va trebui sa cumparam mancarea de la magazinul celuii caruia i-am vandut pamantul, banii se intorc tot la el si eu nu am facut deat o afacere proasta. In plus l’am mai si lasat sa’si puna o teava care colecteaza jumatate apa din rau, asa ca nu voi putea uda suficient plantele deci va fi un deficit de productie in fiecare an iar eu va trebui sa cumpar de la magazinul lui ca sa imi completez lipsurile.

Sa inteleg ca ar trebui sa-ti dau tie pamantul bun si jumatate apa pentru 17.000 de bilete de plastic? Nepoate, dezleaga cainele .

Casa Poporului este un simbol lasat de N.Ceausescu care sa ne aduca aminte in zilele astea ca trebuie sa fim UNITI, PUTERNICI si CURAJOSI.

Ramaneti pe frecventa…

id:inspatelerealitatii

Anunțuri

3 gânduri despre „Adevarata dorinta a lui N.Ceausescu privind Casa Republici. Casa poporului.

  1. Pingback: Noutati 2014 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  2. Pingback: De ce NU plângem după Ceaușescu | Radu Ștefan prezintă: Blogu' cu de toate

  3. Pingback: Despre economia Romaniei in comunismul ultra nationalist | SANTINELA ORTODOXA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s