Mens sana in corpore sano. Sanatatea e de pret. Se cere Forta, Putere si Unitate. Forta se trage din sanatate.

MENS SANA IN CORPORE SANO… SCRISOARE DE LA STOMACUL TAU, pentru… TINE!

Cateva reguli pe care e bine sa le respecti daca vrei sa-ti fiu prieten:

 1. Hraneste-ma de trei ori pe zi si respecta orele, pentru ca eu sunt reglat ca un ceasornic si-mi place sa primesc ce vreau la orele la care vreau. Bunaoara, dimineata, la pranz si seara. Si…dimineata nu este ora 9, ci ora 8, pentru cei care nu inteleg de ce iese soarele asa devreme.

 2. Pastreaza un interval de 5 pana la 6 ore intre mese ca sa-mi dai timp sa ma reglez si sa diger ce mi-ai dat sa mananc, indiferent chiar de ce sau de cat mi-ai dat sa mananc.

 

3. Da-mi cel putin 2 litri de lichide sa beau pe zi. Fii rezonabil si intelege ca ciorba, cafeaua si sosurile nu sunt lichide. Daca nu-ti place apa (pe care totusi ti-o recomand), incearca macar sa nu ma otravesti cu chestii carbogazoase si bea sucuri naturale.

 

4. Lasa-ma cu mancatul seara. Am spus trei mese pe zi, fa un calcul rapid si vei observa ca ora maxima la care ai putea sa servesti cina este 19, deci scuteste-ma cu alte ore obosite.

 

5. Uita de rontaiala dintre mese. Citeste niste studii si vei afla ca orele cele mai periculoase pentru organism sunt 10 si 15 (adica fix intre mese), deci nu te amagi ca daca mananci un covrig sau un croissant nu se pune. Ba se pune. Ti-am cerut 5 ore intre mese. Lasa-ma sa-mi fac treaba si sa diger mizeriile pe care mi le-ai servit la masa de pranz.

 

6. Nu poti sa respecti orele sau regulile de mai sus? Atunci fa macar bine si dormi un pic, ca am si eu limitarile mele, si nu prea ma pricep sa ma mentin in forma daca nu am de unde sa-mi trag energia.

Continuarea pina la 11 pe http://bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=20&article=10627

 

Ramaneti pe frecventa…

id:inspatelerealitatii

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s