Despre siesta. E buna, o recomand

Image

 

Siesta este un alt obicei sănătos despre care vroiam să scriu, fiind unul dintre obiceiurile simple care elimină rapid somnolenta de amiază. În trecut apreciată, acum siesta nu mai este populară în România.

I se spune somnul de frumusețe, somnul de amiază, siesta sau pur și simplu “un pui de somn de după-masă”. În engleză e mai cunoscută sub denumirea de “power napping“, un fel de “somn rapid de putere”. Foarte mulți oameni evoluați l-au definit drept unul dintre obiceiurile care le-a adus imense beneficii – Winston Churchill, Margaret Thatcher, John Kennedy, Lance Armstrong, Albert Einstein, Thomas Edison ș.a.

Pe langa ceea ce prezinta Florin in articol mai am de adauga ca, cel putin o siesta pe zi e recomandata deoarece regleaza ritmul bilogic, siesta ne elibereaza geniul interior, ne face mai creativi si diminueaza riscul de accident cardiovascular in plus, siesta ne face mai eficienti si mai activi. Siesta poate facilita rugaciunea si starea mistica , somnul este considerat sacru in anumite culturi .

Siesta se face intre 20 si 30 de minute, in tarile din vestul europei cel putin, intre orele 1 si 2 dupamasa strazile sunt goale, toata lumea isi face siesta.

Azi e Duminica, azi nu voi posta alt articol. Ramaneti informati, se anunta o schimbare in Romania.

 

Ramaneti pe frecventa…

id:inspatelerealitatii

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s