Adevarul dupa credinta si Adevarul dupa ratiune. Doua Adevaruri PARALELE care au nevoie de legatura, 3

Cine a avut televizor( aparat de programare mintala in masa), de mic a fost programat cu fraze de genul: „La inceput pe planeta pamant erau doar vulcani, dupa milioane de ani sa format pamantul asa cum il cunoastem. Dinozaurii au existat acum milioane de ani, eii au fost ucisi toti de un asteroid. Omul se trage din maimuta( din care? urangutan? cimpanzeu? babuin? gorile? :)). Se prezinta noi descoperiri in tehnologie si genetica, si oamenii chiar au acceptat stilu asta de viata,  trecerea de la stilul de viata primitiv la cel „civilizat” sa facut prin lupta intre niste idei( cunoscute sub numele de razboaie ), cati oameni din anul 1400 si-ar fi imaginat ca peste 600 de ani oameni ca ei vor trai intr-un mediu total diferit. Sa ne imaginam ca un om din anul 1400 intra intr-o casa moderna din anul 2013. ce credeti ca va zice? vede televizor, vede lumina la becuri, vede aragazu, frigideru, paturi , mobila, camere. fel si fel de accesorii. ce zice? …dar dupa 1 saptamana de trait in conditile astea?.. Noi remedii pentru boli ” In acelasi timp Duminica se mergea la Biserica(cladire) unde se vorbea dupa Biblie ca: „La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul.Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului de ape era întuneric, şi Duhul lui Dumnezeu Se mişca pe deasupra apelor” …Facerea lumii….Lumina….Cerul….Pământul….Soarele, luna şi stelele…si stelele? deci mai multi sori si planete? …Vieţuitoarele mării….Vieţuitoarele pământului….Ziua de odihnă….

Facerea omului, barbatul”.Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă, şi omul s-a făcut astfel un suflet viu.”…Raiul….Facerea femeii. Păcatul lui Adam…Izgonirea din rai…si de acolo istoria asa cum o stim dupa Biblie…din cate se pare, primii oameni pe pamant au fost evreii.

Auzim ca Dumnezeu da urgii, Dumnezeu da boli, Dumnezeu ne iubeste. Dumnezeu ne poate ajuta in orice situatie…trebuie doar sa credem in el. ( Si asta e adevarat)

Azi  la televizor propaganda continua, Dumnezeu e banat de la televizor,  ni se tot vorbeste de evolutie si alte alea, si specialisti etc. I

Duminica merg oamenii la Biserica(cladire) si aud scrierile evreiilor si istoria lor.

Tot ce stim despre istoria veche vine de pe scrisul de pe niste tablite de lut sau de pe pergamente. De acolo vine toata informatia despre ce ar fi fost inainte de anul 0. Egiptul are alta istorie, sigur China are alta istorie, cine locuia in America avea alta istorie, si in Dacia era alta istorie.  Dar istoria poporului Evreu  e oficiala si sa raspandit in Europa. Dar cum noi stim ca traim in era minciunii, oare de ce sa nu fi schimbat „cei” care ne mint si aceasta istorie? Nu ma indoiesc de faptul ca Dumnezeu sa intrupat prin Isus Hristos si a venit pe pamant si a trait ca om si a invins lumea, ne-a aratat ca se poate. dar.. ma indoiesc de alte fapte. Daca evreii ar trebui sa il recunoasca pe Isus si sa aibe religia crestina, eii de ce sunt tot cu Tora? Dumnezeu nu ar fi venit undeva unde e usor ca sa ne demonstreze ca se poate, probabil ca a coborat printre cele mai rele specimene de suflete, tot eii ( fariseii evreii, popii ) l-au rastignit.

Cum era inainte de rastignirea lui Domnu Isus? Erau niste popi care chemau lumea la altare , probabil aveau si temple(cladirea biserica de azi) ,si acolo popii se rugau catre zeul lor, iar oamenii de rand faceau anumite ritualuri impreuna cu popii si le plateau niste taxe, sau duceau animale la sacrificat. Aveau cultul sacrificarii animalelor pentru Divinitatea suprema, astfel sa multumeasca zeul. Nu de putine ori in istorie au fost prinsi popii care cereau ofrande de carne pentru zei, care erau lasate langa altarele zeilor, iar seara mergeau si chefuiau bine de pe ce aduceau „credinciosii”.

Intrebare: Cum poate cineva sa medieze relatia intre tine si Creator? …. mi se pare ca se aseamana cu teparii cu locurile de munca care pretind ca vor media un loc de munca in strainatate, iar omul plateste o taxa de dosar. Desigur ca nu se mediaza nici un loc de munca.

E posibil cumva ca, noi sa fi fost pacaliti, mintiti, fie cu voie fie fara voie ? DA

P. Tutea:
“În Evul Mediu s-a formulat de către filozofii şireţi teoria adevărului dublu: secundum fidem – adevărul după credinţă şi secundum rationem – adevărul după raţiune, ca să aibă cale liberă pentru filozofie. Adică să rătăcească până îi ia dracul… Că poţi, în filozofie, să rătăceşti până devii năuc. Ce-au realizat filozofii prin autonomia lor? Nimic! N-au nici un adevăr.”

“Omul nu e o sumă de miliarde de celule sau de organe. Că nu sunt independente nici ficatul, nici rinichii, nici stomacul, nici creierul, nici sistemul osos. Omul, ca întreg nu poate fi gândit decât biblic; ştiinţific, nu. Moise e mai valabil decât ultima noutate evoluţionistă a ştiinţei.”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s